De wereld verandert snel(ler), de beschikbare technologie groeit exponentieel in kracht en functies terwijl de cultuur (denken en gedragen) van veel organisaties moeite hebben met dit tempo. Om met uw organisatie de ontwikkelingen te kunnen volgen en de levensvatbaarheid te garanderen is het nodig om goed te realiseren dat deze vernieuwingen tijd, aandacht, geld en talent kost. En dat dit een belangrijk onderdeel moet worden van uw dagelijkse bedrijfsvoering.
Waar Peter Hinssen (‘the day after tommorrow’) pleit voor een driedeling in uw te besteden activiteiten, waarbij voor elk een andere inrichting, doel en randvoorwaarde wordt vereist.

dienst disruptie staafdiagram

Vandaag vooral focus op de continue verbetering van uw huidige bedrijfsvoering, de diensten en producten om uw marktwaarde vast te houden en voldoende inkomsten te blijven genereren. Richten op morgen om nieuwe zaken te ontwikkelen/ implementeren op basis van uw klant/markt behoeften. Focus op uw zichtbare toekomst. Innovatief inspelen op trends. Uw investering in de lange termijn (overmorgen) kan betekenen dat dit niet door de staande organisatie plaatsvindt. Disruptie is hier vaak voor nodig, maar deze ontwrichting mag uw lopende zaken (vandaag of morgen ) niet te veel verstoren.
Peter Hinssen waarschuwt (terecht) nog voor de SoY (Shit of Yesterday), uw ballast van achterstand van vernieuwing.

McKinsey (management consulting) adviseert rekening te houden met 3 ‘Horizons’.
Horizon 1: Onderhoud en verdedig uw Core Business; Activiteiten die het nauwst zijn afgestemd op uw huidige bedrijf.
Horizon 2: Koesteren opkomende business; Neem wat u al heeft en breidt dit uit met nieuwe zaken.
Horizon 3: Creëer echte nieuwe Business; invoering van geheel nieuwe elementen voor uw bedrijf die niet bestaan vandaag.

dienst disruptie golven

De Zuit levert met zijn diensten Navigatie, Transitie en Regie op het gebied van Informatie en Technologie de extra ondersteuning bij de vernieuwing van uw organisatie; van verbeteringen, gestuurde innovatie tot aan disruptie.

NAAR BOVEN